Omgeving / gebouw

O.B.S. de Viersprong is gelegen in Klazienaveen- West. Het is een wat oudere buurt, waar de laatste tien jaar veel aan nieuwbouw is gedaan. Oudere woningen zijn door de woningstichting verkocht, zodat het aantal koopwoningen duidelijk is toegenomen. Bovendien is er in de premiekoopsector een aantal woningen gebouwd. Ook uit het nieuwe plan Klazienaveen Noord- West komen veel leerlingen naar de Viersprong. De Viersprong is de dichtst bijgelegen openbare basisschool voor de bewoners van het Kruidenveld.

De school is gebouwd in de vijftiger jaren, maar heeft in 1993 een kleine interne verbouwing ondergaan. In het schooljaar 1997-1998 werd groot onderhoud aan de school verricht. Bovendien is de school met ruim 90 vierkante meter uitgebreid. In het schooljaar 2003-2004 is de school uitgebreid met twee nieuwe leslokalen en een nieuwe speelhal. Opvallend is, dat er rondom de school erg veel speelruimte is voor de kinderen. De school staat in een groene omgeving.